На гуртових базарах України торгують переважно вітчизняними овочами борщового набору.
Закарпатська білоголова капуста на ринку Шувар у Львові коштує по 5 грн/кг. Ціна останнім часом зростала. Раніше продавали по 3-4 грн/кг.
Кілограм буряка пропонують по 7 грн. Ріпчаста цибуля нового врожаю коштує 5,5-6 грн, біла — по 15 грн, за даними Інфо.Шувар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ковбаса по 2,20»: розвінчали головний міф про ГОСТи
Херсонську моркву продають по 13 грн, часник — 40-60. Вартість картоплі залежить від розміру, кілограм пропонують по 10-13 грн.
На гуртовому ринку Столичний в Києві капусту продають по 4-6 грн, буряк — по 6-7. Морква коштує 14-16 грн, картопля — 12-14, цибуля 5-7, часник 55-70 грн.
Свинячі ребра пропонують по 125 грн, вирізку по 160 грн. Кілограм сала коштує від 100 грн.
Україна за рік збільшила імпорт овочів борщового набору у 5 разів. Тільки за 10 місяців сезону 2018-2019 року завезла рекордні 112 тис. т продукції.
«Сезон можна вважати аномальним. Україна ніколи не завозила так багато продукції, якою цілком можемо самостійно себе забезпечувати протягом всього року. Але збіг обставин, у вигляді скорочення виробничих площ, низької врожайності у нас та в сусідніх країнах, змусив імпортувати продукцію ще восени», — пояснює експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.
×
Джерело: gazeta.ua