-3.5 C
Киев
Вторник, 8 апреля, 2025
додомуКиївЯйця: користь та шкода | Новини на Gazeta.ua

Яйця: користь та шкода | Новини на Gazeta.ua


У раціон треба залучати яйця, вони корисні, особливо на сніданок. Але постійне їх споживання може призвести до того, що з організму зникне фермент на цей продукт. Тоді в людини виникатиме погане самопочуття після вживання яєць. Харчування має бути різноманітним та збалансованим.

Про це Gazeta.ua попереджає Людмила Гончарова, генетична дієтологиня зі столиці.

Автор: надане Людмилою Гончаровою.
 
«Яйця варто споживати раз на чотири дні», — Людмила Гончарова

«Яйця варто споживати раз на чотири дні. Бо через двадцять років, може так статися, що фермент на цей продукт зникне й у 50 років ви зіштовхнетеся із тим, що після традиційної яєчні на сніданок стає погано. Адже ви «з’їли» фермент, який у вашому організмі й так знаходився у невеликій кількості, а ви про це не знали. Щоб до такого не дійшло слід пройти генетичний, або імунологічний аналіз на продукти. Він покаже, які компоненти засвоюються, які ні, а на які залишилося мало ферменту. Коштує такий 350 євро», — пояснює Гончарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі

Не менш вагома причина, через яку дієтологи радять не зловживати яйцями — великий вміст холестерину.

«Холестерин не є поганим, він нормалізує гормональні обмінні процеси й бере участь у біохімічних реакціях. Але питання в тому чи підходить холестерин з яєць для конкретної людини, чи ні», — додає генетична дієтологиня.

Попри це лікарі зазначають, холестерин яєць «стабілізований» лецитином, тому правильно приготоване яйце: м’яко варене, паровий омлет або яєчня — принесе лише користь. Щоправда, наголошують, якщо продукт добре засвоюється організмом.





Джерело: gazeta.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments