Пити воду потрібно лише через півтори години після прийому їжі. Одразу ж запивати не можна, бо спожиті продукти погано перетравляться. Якщо порушувати це правило систематично — з часом виникнуть проблем зі здоров’ям.
Про це Gazeta.ua розповідає Людмила Гончарова, генетична дієтологиня зі столиці.
«За пів години до прийому їжі треба випити дві склянки води. Після того, як поснідали, пообідали, повечеряли чи просто перекусили — пити через півтори години. Якщо споживати воду одразу — погано переварюються продукти. А це потихеньку викликає порушення слизових. Результат — через 10-20 років у людей з’являються набряки, проблеми з нирками, сечовидільною системою та іншим», — застерігає Гончарова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет: ефективні поради від медика
Інтервалу в півтори години варто дотримуватися через те, що більшість людей не знають, яка у них кривизна шлунку.
«Лише через цей час можна бути впевненим у тому, що перетравлення продуктів буде найбільш ретельним. А саме знизяться запалювальні процеси у дванадцятипалій кишці й не буде порушень клапану переходу шлунку в дванадцятипалу кишку. Відповідно людина відійде від діагнозу гастродуоденіти — запальних захворювань шлунку та дванадцятипалої кишки», — продовжує генетична дієтологиня.
Якщо ж відчуття спраги нестерпне — cлід прополоскати ротову порожнину.
×
Джерело: gazeta.ua