24.7 C
Киев
Вторник, 22 апреля, 2025
додомуКиївЧому шкідливо запивати водою їжу

Чому шкідливо запивати водою їжу


Пити воду потрібно лише через півтори години після прийому їжі. Одразу ж запивати не можна, бо спожиті продукти погано перетравляться. Якщо порушувати це правило систематично — з часом виникнуть проблем зі здоров’ям.

Про це Gazeta.ua розповідає Людмила Гончарова, генетична дієтологиня зі столиці.

Автор: надане Людмилою Гончаровою.
 
«Лише через півтори години можна бути впевненим, що перетравлення продуктів буде найбільш ретельним», — Людмила Гончарова

«За пів години до прийому їжі треба випити дві склянки води. Після того, як поснідали, пообідали, повечеряли чи просто перекусили — пити через півтори години. Якщо споживати воду одразу — погано переварюються продукти. А це потихеньку викликає порушення слизових. Результат — через 10-20 років у людей з’являються набряки, проблеми з нирками, сечовидільною системою та іншим», — застерігає Гончарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет: ефективні поради від медика

Інтервалу в півтори години варто дотримуватися через те, що більшість людей не знають, яка у них кривизна шлунку.

«Лише через цей час можна бути впевненим у тому, що перетравлення продуктів буде найбільш ретельним. А саме знизяться запалювальні процеси у дванадцятипалій кишці й не буде порушень клапану переходу шлунку в дванадцятипалу кишку. Відповідно людина відійде від діагнозу гастродуоденіти — запальних захворювань шлунку та дванадцятипалої кишки», — продовжує генетична дієтологиня.

Якщо ж відчуття спраги нестерпне — cлід прополоскати ротову порожнину.





Джерело: gazeta.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments